У Тимошенко не гарантують, що труби будуть цілими

Середа, 2 грудня 2009, 21:27

Міністр житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко не виключає локальних аварій теплових мереж.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

"Я не можу гарантувати, що не буде локальних аварій. Вони можуть бути. Буде понижуватися температура, буде підвищуватися тиск у мережі і можуть бути аварії", - заявив міністр.

"Головне – наскільки фахівці галузі зможуть приймати швидкі, адекватні кроки. Я переконаний, що вони це здатні робити", - наголосив Кучеренко.

"Мені інколи соромно дивитися, як сивочолі чоловіки бігають по екранах і виголошують дурниці: 5 мільйонів людей сидять у холодних квартирах. Якби 5 мільйонів людей сиділи у холодних квартирах, то в цій країні була б вже революція", - вважає він.

Водночас Кучеренко заявив, що його міністерство все зробить, "щоб в оселях було тепло".

"Підприємства галузі абсолютно нормально підготувалися до осінньо-зимового періоду", - підкреслив Кучеренко.

"Головне підготувати і реалізувати реформу, яка б принципово змінила тарифоутворення, змінила стосунки між всіма суб’єктами ринку", - наголосив міністр.

"На жаль, для цього треба приймати цілу низку законів і демонструвати політичну волю. Зараз, на жаль, час не настав. Реформу відкладаємо поки що. Зараз не до реформ, будемо реалістами", - сказав він.

Також міністр заявив, що "борги підприємств ТКЕ за газ перед Нафтогазом зростають".

"Я розумію, що є такий розрив – сезон починається у жовтні, в листопаді рахунки виставляються і якщо ось-ось не підуть реальні розрахунки підприємств з Нафтогазом, то це буде свідчити про саботаж", - сказав Кучеренко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування