Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На угіддя Лозінського насувається голод. Їх відберуть?

Четвер, 3 грудня 2009, 08:59

У лісових угіддях екс-депутата Віктора Лозінського закінчуються запаси кормів для тварин, а співробітники його фірми півроку не отримують зарплату.

Компанія "Мисливське господарство "Голованівське" у Кіровоградській області вже більше шести місяців не веде господарської діяльності й знаходиться на межі закриття, розповів газеті "Дело" її керівник Анатолій Безверхий.

За його словами, ще навесні представники прокуратури вилучили печатку й заблокували рахунки підприємства в рамках розслідування кримінальної справи про вбивство громадянина Валерія Олійника, у вчиненні якого підозрюють екс-нардепа від БЮТ.

У результаті компанія, яка орендує 26 тис. га лісових угідь у Кіровоградській області (оренда строком на 15 років – до 2023 року), не має можливості платити зарплату своїм співробітникам і закуповувати корм для диких тварин.

"Корму залишилося максимум на 50 днів. А через те, що ми не можемо оплачувати роботу нашим єгерям (у штаті "Мисливського господарства "Голованівське" працювало 8 осіб), на території господарства процвітає браконьєрство", - жаліється Безверхий.

За словами директора підприємства, на мушку браконьєрів у Голованівському лісовому господарстві потрапляють олені, кабани, козулі, лані.

Як повідомили в Генпрокуратурі, Лозінський – безпосередній співвласник "Мисливського господарства "Голованівське", йому належить половина капіталу у статутному фонді підприємства.

Крім того, за інформацією видання, його власниками виступають ТОВ "Лан" і ТОВ "Манжурка". Власником останньої є Лозінський, а засновники агрофірми "Лан" – представники вірменської діаспори в Кіровограді Вачаган Ростомян, Рафаел Крпен і Ашот Антонян.

Зараз Лозінський оголошений у розшук, а прокуратура одночасно з розслідуванням кримінальної справи намагається визнати незаконним рішення Кіровоградської облради про передачу лісових угідь компанії екс-депутата (рішення було ухвалене в березні 2008 року). Але просування в цьому питанні поки немає.

Як повідомили в головному управлінні представництва Генпрокуратури в судах, найближче судове засідання, де має бути розглянуто законність передачі угідь, призначено на 22 грудня цього року.

Протест на рішення місцевої влади Кіровоградської області вперше був спрямований у суд ще в червні. З того моменту дата проведення першого судового засідання тричі переносилася. Востаннє розгляд був призначений на 1 грудня, але через неявку представників Кіровоградської облради знову було відкладено.

Заступник прокурора Кіровоградської області Леонід Лахтюк пояснює намір скасувати передачу угідь у приватні руки порушеннями закону при оформленні оренди.

Зокрема, не було узгодження більшості власників і користувачів земельних ділянок, розташованих на території мисливських угідь. Число таких перевищує 2 тис. осіб. Крім того, дозволи на виділення земель мали були прийматися на сесіях рай- і сільрад – а приймалися самостійно головами цих рад.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування