Росії більш підходить Тимошенко, ніж Янукович?

Четвер, 3 грудня 2009, 09:00
Кандидатура Віктора Януковича, як можливого президента України, більш проблематична для Росії, ніж Юлія Тимошенко.

Про це пише російська газета "Время новостей", передає Радіо "Свобода".

Видання вказує, що Росія побоюється можливої не прогнозованості Януковича.

"Йому (Януковичу) у разі перемоги, не виключено, доведеться йти по шляху іншого колись "братнього" Москві президента – білоруса Олександра Лукашенка, котрий сьогодні знаходить все новий привід для дистанціювання від Росії", - пише газета.

Водночас британське видання "БізнесНьюЮроп" не виключає, що Тимошенко, заради підтримки з боку Москви, наобіцяла таємно Володимиру Путіну, "зокрема, і продаж української ГТС Росії, і невступ України до НАТО та ЄС, а також надання російській мові статусу другої офіційної в державі".

А інше російське видання "Нєзавісімая газета" прогнозує устами відомих експертів новий економічний спад в Україні внаслідок зростання у 2010 році ціни на російське блакитне паливо.

Видання також цитує радника Тимошенко і кандидата на президентство Сергія Тігіпка, котрий вважає, що державний борг України у 35 мільярдів доларів може призвести до того, що "вона скоро втратить можливість платити за рахунками".

Тігіпко також наголосив, що "Україна займає перше місце у світі за ризикованістю вкладень у державні боргові зобов’язання". "Нєзавісімая газета" також наводить статистику зростання "витоку грошей з України" і прогнозує прискорення цього процесу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування