У 2017 ЧФ РФ не піде з Севастополя, бо буде не на плаву?

Четвер, 3 грудня 2009, 09:53

До 2017 року Чорноморський флот РФ ризикує повністю втратити свою боєздатність.

Таку думку висловив перший заступник голови Севастопольської міськдержадміністрації Володимир Казарін, повідомляє "Е-Крым".

"Деякі кажуть: 17-й рік, вихід флоту. Дорогі друзі! Чорноморський флот у розумінні старому з Севастополя вже пішов", - заявив Казарін на засіданні "Центру соціально-консервативної політики" у Сімферополі.

Він нагадав, що за радянських часів Чорноморський флот налічував більше тисячі бойових одиниць, зокрема - більше 60-ти підводних човнів.

"Сьогодні Чорноморський флот Російської Федерації разом з українськими ВМС разом не нараховують 50 бойових одиниць. Один підводний човен на два флоти, який щойно потрапив в аварію біля берегів Абхазії", - підкреслив севастопольський віце-губернатор.

При цьому він послався на дані російських джерел, які зазначають, що якщо Чорноморський флот залишиться в нинішньому стані, то в 2017 році своїм ходом залишити Севастопольську бухту зможе тільки великий десантний корабель "Азов".

"Він буде єдиним, у якого буде тільки дворазове вичерпання ресурсу мотора, корпусу та іншого", - заявив Казарін.

"У всіх інших - три-чотириразове вичерпання цих ресурсів буде, вони просто не вийдуть з бухти, тому що їм вже не можна виходити у відкрите море", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування