Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко обіцяє незабаром "українського прем'єра"

Четвер, 3 грудня 2009, 11:30

Президент Віктор Ющенко переконаний, що політика, яку проводить прем’єр Юлія Тимошенко щодо Збройних сил України, веде до руйнації армії.

Про це він сказав у інтерв’ю представникам ЗМІ під час відвідин 40-ї бригади тактичної авіації у Василькові, повідомляє прес-служба президента.

"Політику, яку пропонує прем’єр-міністр по відношенню до української армії, можна розцінювати як політику, направлену на нищення національної армії", - заявив Ющенко.

Він нагадав, що на сьогодні військовий бюджет-2009 не виконується більш ніж на 30% , а фінансування ЗСУ становить менше 1% від ВВП.

За таких умов, наголосив президент і верховний головнокомандувач Збройних сил України, йдеться фактично не про бойову підготовку та розвиток війська, а про те, що армія не може повноцінно працювати як інститут оборони держави.

Ющенко зазначив, що в ситуації, що склалася з фінансуванням ЗСУ, є вина не тільки так званої парламентської більшості, а й опозиції.

"Є десятки важелів, дій як більшості, так і меншості, щоб не допустити розвалу національної армії. Але, на жаль, ні БЮТ, ні та "велична більшість", яка існує в українському парламенті, не замовили свого слова щодо пропозицій, які вніс президент стосовно української армії. Але це мене не зупиняє", - сказав Ющенко.

Він нагадав, що мінімальна потреба ЗСУ, яка має бути закладена у держбюджеті 2010 року, складає 19 млрд. грн. – натомість у запропонованому Тимошенко бюджеті фінансування армії передбачається на цьогорічному рівні.

"Це бюджет, який не дає жодної відповіді про контрактну армію, підготовку армії чи її розвиток", - зазначив глава держави.

"Проведення подальшої такої політики прем’єр-міністра в українському війську – це робота проти національних інтересів України", - сказав Ющенко.

Він впевнений, що "це не буде продовжуватися довго", зазначає УНІАН.

"Через декілька місяців ми будемо мати український уряд, українського прем’єра і українську політику по відношенню до рідного війська. Нам треба гідно і достойно це пережити. Це також референдум, шановні воїни", - заявив Ющенко представникам ЗСУ.

Він також сказав їм: "Нам, хлопці, є що захищати. Коли хтось Україну називає невдахою, я кожного разу доступно і чесно хочу сказати: ми представляємо винятково успішну націю і країну".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування