Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пояснив, що армія не повинна продавати майно через Тимошенко

Четвер, 3 грудня 2009, 14:31

Бюджет Збройних сил України на 2010 рік має бути повністю монетизований.

Про це заявив президент Віктор Ющенко під час зустрічі з курсантами та викладачами Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

"Бюджет–2010 повністю повинен бути монетизованим. Міністр оборони не повинен займатися продажем землі, активів або нерухомості", - сказав він, повідомляє прес-служба президента.

"Армія потребує не обіцянок... армія потребує коштів, тих, які передбачає бюджет", - додав Ющенко.

Президент вкотре наголосив, що нинішня політика уряду та прем’єра Юлії Тимошенко щодо Збройних сил не відповідає національним інтересам країни.

"Я не хочу, щоб така політика продовжувалася", - сказав він.

Водночас, глава держави запевнив, що 2009 рік був останнім, коли грошове забезпечення контрактників ЗСУ складало 870 гривень на місяць.

"Те, що бюджет армії сьогодні не виконується на одну третину, – персональна вина прем’єра Тимошенко", - заявив Ющенко, наголосивши, що йдеться про пряме невиконання законодавства.

"Я все зроблю, щоб 2010 рік не повторив помилки уряду 2008 або 2009 років. Я хотів би, щоб і військове відомство набагато наполегливіше, чіткіше, ясніше доводило теми реформування Збройних сил, розвитку та підготовки українського війська до громадськості", - сказав президент.

Ющенко впевнений, що через ЗМІ, громадянську позицію можна зробити багато справ, які "унеможливлять розвиток того сценарію, що не потрібний українській армії".

Президент підкреслив, що у бюджеті-2010 має бути передбачено окрему захищену статтю розвитку української армії, яка стосуватиметься 7-8 пріоритетних програм.

Ющенко назвав серед принципових для розвитку армії проектів необхідність запуску у серійне виробництво вітчизняного корабля типу "корвет", прийняття на озброєння ЗСУ новітнього оперативно-тактичного ракетного комплексу, а також присутність України на зовнішньому ринку озброєнь.

"Україна завжди була однією з важливих країн формування політики військово-технічного співробітництва... нам є чим реалізовувати цей компонент і посилювати геополітичну місію нашої держави", - сказав президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування