Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин думає, що з законом про вибори треба починати все з нуля

Четвер, 3 грудня 2009, 18:43

Спікер Володимир Литвин вважає, що для повернення у Верховній Раді до змін до закону про вибори необхідно підготувати новий законопроект.

Про це він сказав, коментуючи пропозицію президента Віктора Ющенка провести консультації і повернутися до розгляду змін до закону про вибори, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Я вважаю, що варто було б зробити це зараз, а не за декілька днів до голосування. Бо... я не виключаю того, що після першого туру у нас будуть пропонуватися зміни до закону про вибори президента з урахуванням того, наскільки успішно будуть реалізовані політичні сценарії, підготовані тією чи іншою політичною силою", - сказав Литвин.

Він не виключив, що певні політичні сили намагатимуться "підігнати" закон під бажані результати, "під обставини, які будуть складатися".

На думку спікера, не прийняття Верховною Радою змін до закону про вибори пов`язано з намаганням "кожної сторони підігнати закон під своє бачення виборчого процесу, під свої сценарії, які намальовані політтехнологами".

Литвин зазначив, що для того, "щоб забезпечити правову чистоту у процесі виборів, необхідно було б як мінімум врахувати рішення Конституційного Суду і прийняти відповідні зміни до закону про вибори президента".

"Після президентських виборів необхідно розробити і прийняти виборчий кодекс, який визначатиме правила гри щодо обрання президента, Верховної Ради і місцевих органів влади, у якому домінуватиме мажоритарний принцип формування представницької складової влади", - сказав він.

Як відомо, раніше Ющенко спрямував Литвину листа, у якому просить парламент невідкладно повернутися до розгляду закону про внесення змін до закону про вибори президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування