Ющенко закликає кандидатів ходити по тюрмах за законом

Четвер, 3 грудня 2009, 20:29

Ведення агітації кандидатами у президенти у військах та місцях позбавлення волі у спосіб не передбачений законом недопустиме.

Про таку позицію президента Віктора Ющенка повідомив заступник глави його секретаріату Петро Шатковський, повідомляє прес-служба глави держави.

"Зокрема, законом про вибори обмежується передвиборна агітація у військових частинах Міноборони, Внутрішніх військ, інших створених відповідно до чинного законодавства військових формуваннях та в установах виконання покарань і слідчих ізоляторах", - йдеться у повідомленні.

У секретаріаті заявили, що "відповідно до закону відвідання військових частин та установ виконання покарань і слідчих ізоляторів окремими кандидатами на пост президента чи їх довіреними особами категорично забороняється".

"Зустрічі цих осіб з виборцями організовуються відповідними окружними виборчими комісіями разом з командирами військових частин або керівниками установ виконання покарань і слідчих ізоляторів", - йдеться у повідомленні.

На Банковій наголосили, що за три дні до дня такої зустрічі про це мають бути повідомлені усі довірені особи кандидатів у відповідному територіальному окрузі.

"Глава держави закликає всіх кандидатів на пост президента та їх штаби до неухильного дотримання норм чинного законодавства під час проведення передвиборчої агітації", – наголосив Шатковський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News