На судні у Чорному морі помер від інтоксикації моряк

П'ятниця, 4 грудня 2009, 09:13

В акваторії Чорного моря на суховантажі з українською командою від інтоксикаційного отруєння помер 1 член екіпажу, ще 4 моряків шпиталізовані.

Як повідомляє прес-служба МНС, ввечері 3 грудня в акваторії Чорного моря, поблизу міста Південне, на судні "Святий Стефан" (прапор Ліберія) від інтоксикаційного отруєння помер 1 член команди, ще 4 – шпиталізовані до Одеської клінічної лікарні.

О 23:50 суховантаж був пришвартований до причалу й обстежений хіміко-радіобіологічною лабораторією МНС, працівниками СЕС та карантинною службою порту.

Екіпаж – а це 26 членів команди, всі громадяни України – знятий з судна, на борту проводяться подальше медико-санітарне обстеження та дегазація.

Попередня причина отруєння – газ фосфін, який використовується для обробки зерна від паразитів, адже судно завантажене 40 000 тонн ячменю.

Водночас, за інформацією прес-служби Міністерства транспорту та зв’язку, внаслідок отруєння 5 членів екіпажу перебувають у тяжкому стані. Їх госпіталізовано. Решта екіпажу направлена до гуртожитку.

Судно стоїть на карантинному причалі.

За фактом події ведеться розслідування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування