Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов: Криза пройшла свій пік, але нам заважають

П'ятниця, 4 грудня 2009, 13:48

Перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов заявляє, що Україна пройшла пік економічної кризи.

"Криза пройшла свій пік. Ось уже чотири місяці ми маємо позитивне економічне зростання", - сказав він в інтерв'ю журналу "Профіль".

"Уряд провів успішну рекапіталізацію чотирьох великих банків, поступово повертаємо довіру вкладників до банківської системи: люди побачили, що захищені державою. Ми поступово повертаємо наші зовнішні ринки, забезпечуємо своєчасну виплату заробітної плати, пенсій", - додав Турчинов.

За його словами, "уряд міг би зробити значно більше, якби йому хоча б не заважали".

"Кожне третє рішення КМУ ветується президентом. Ним же координується антиурядова робота місцевих адміністрацій і НБУ. Парламент увійшов у передвиборний штопор", - заявив перший віце-прем'єр.

"Але, як би там не було, наші антикризові заходи виявилися дієвими. Ми зупинили падіння і забезпечили тенденції стабільного зростання", - додав він.

"Однак те, що вибори в Україні традиційно переростають у громадянський конфлікт, у бажання перемогти за будь-яку ціну, навіть ціною знищення власної країни, становить серйозну загрозу", - заявив Турчинов.

Коментуючи рекомендацію президента ухвалити бюджет-2010 до кінця нинішнього року, перший віце-прем'єр сказав:

"Тільки в Україні глава держави підписує документи, які дестабілізують фінансову систему, які руйнують усі попередні бюджетні розрахунки, і при цьому, не червоніючи, пише скарги до МВФ".

"Про який реальний бюджет можна говорити, коли Ющенко і Янукович вимагають закласти в нього 100 мільярдів, яких немає в економіці?! Можна запустити друкарський верстат, і ми будемо, як на початку 1990-х, злиденними мільйонерами", - заявив він.

"Ми (уряд Тимошенко) формуємо той бюджет, який будемо виконувати. Не може бути один бюджет передвиборним, а потім інший – президентським. Уряд не підвищив ціни на газ, не дозволив переглянути комунальні тарифи, усі наші соціальні проекти базуються на точних розрахунках", - запевнив Турчинов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування