Половина доходів бюджету – гроші МВФ?

П'ятниця, 4 грудня 2009, 17:19

Половина доходів до бюджету у листопаді склали кошти МВФ.

Про це йдеться в заяві секретаріату президента.

Там відзначається, що Державне казначейство України поінформувало про виконання запланованих на відповідний період обсягів надходжень до державного бюджету в цілому на 96,9%.

Так, за 11 місяців 2009 року до державного бюджету мобілізовано доходів у обсязі 181363,1 млн. грн. (з урахуванням відшкодування ПДВ та без урахування власних надходжень бюджетних установ), у тому числі у листопаді – 33469,8 млн. гривень.

Водночас у секретаріаті відзначають, що під час уточнення помісячного плану, Міністерство фінансів зменшило план на 11 місяців на 14914,0 млн. грн. Без урахування зменшення плану відсоток виконання складав би 90,8%.

"Необхідно також зауважити, що до доходів загального фонду держбюджету у листопаді зараховано левову частку коштів, що надійшли від Міжнародного валютного фонду в результаті розподілу спеціальних прав запозичень, у сумі 14 млрд. гривень. Отже, прозвітований Урядом показник за доходами загального фонду у листопаді (31,3 млрд. грн.) майже наполовину складається із коштів, які за своєю природою є не мобілізованими з економіки", - йдеться в заяві.

Без цих надходжень доходи загального фонду державного бюджету за листопад складали б 17,3 млрд. грн., а за 11 місяців – 138,2 млрд. грн. або 82,5% до першого варіанту розпису, складеного Міністерством фінансів України, та 75,0% річного показника, встановленого Законом.

Таким чином, навіть з урахуванням сум, що надійшли від МВФ в результаті розподілу СПЗ та зараховані до доходів бюджету у листопаді, на останній місяць року припадає завдання щодо забезпечення надходжень у сумі 32 млрд. гривень, зазначають у Ющенка.

"З урахуванням можливої конвертації СПЗ у грудні ще на 2 млрд. грн. за цей місяць необхідно буде мобілізувати 30 млрд. гривень. Проте за середньомісячного показника надходжень до загального фонду державного бюджету в січні-жовтні 2009 року у 12,1 млрд. грн. надходження такої суми у грудні є більш ніж сумнівним", - йдеться в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...