Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Результати виборів навмисно ставлять під сумнів

П'ятниця, 4 грудня 2009, 18:47

Звинувачення голови Верховного Суду Василя Онопенка на адресу голови Вищого адмінсуду Олександра Пасенюка є голослівними.

Про це йдеться у заяві прес-служби ВАС.

"Онопенко зробив спробу перетворити з'ясування стосунків із Вищим адмінсудом і його керівництвом на відкритий політичний конфлікт. А це не може не викликати стурбованість напередодні виборів, оскільки ставить під загрозу законність здійснення правосуддя", - йдеться у заяві.

"Нагадаємо, саме на ВАС покладено обов’язок встановлення результатів народного волевиявлення. А, значить, підриваючи авторитет ВАС, пан Онопенко навмисне ставить під сумнів і легітимність виборчого процесу, і його результати", - наголосила прес-служба.

У ВАС здивовані "не тільки характером зробленої заяви, але й суттю висунутих звинувачень". "А, точніше, їх відсутність. Факти, викладені в зверненні, є надуманими", - йдеться у заяві.

"Звинувативши голову ВАС у порушенні законодавства, очільник Верховного суду не спромігся навести чітку аргументацію, обмежившись загальними фразами і цитуванням украй заангажованої постанови спільного засідання президії Верховного суду і президії Ради суддів піврічної давнини", - заявили у ВАС.

"Але і в ній, нагадаємо, йшла мова про окремі недоліки в організаційній роботі ВАС, притаманні всій судовій системі в Україні", - йдеться у заяві.

"Можна лише здогадуватися, що змусило такого авторитетного юриста, яким є пан Онопенко, вдатися до методів піартехнологій, піти на перекручування фактів і провокацію конфлікту між Верховним судом і адмінсудами країни", - зазначила прес-служба.

"Але в будь-якому випадку така позиція голови Верховного суду неприпустима в демократичному суспільстві, оскільки ставить під загрозу виконання ВАС своїх конституційних обов'язків", - заявили у Вищому адмінсуді.

Також у заяві наголошується, що така позиція Онопенка "може негативно позначитися на забезпеченні судового захисту виборчих прав громадян, ході виборчого процесу і на встановленні результатів виборів".

"Водночас Вищий адмінсуд з усією відповідальністю заявляє, що тиск на суд і спроби нав'язати йому свою волю істотного не вплинуть на роботу ВАС", - заявила прес-служба.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування