Ющенко вважає себе палким футбольним фанатом

П'ятниця, 4 грудня 2009, 20:17

Президент Віктор Ющенко любить готувати і їсти борщ, гречану кашу і козацький куліш.

Про це він сказав журналу "Кореспондент".

"Іноді самим смачним блюдом стає кружка свіжого молока із запашним, ще гарячим хлібом і медом", - зазначив Ющенко.

Крім того, відповідаючи на питання, яка книга або фільм його вразили, президент сказав: "Не раз перечитую "Моє життя" Пантелеймона Куліша. І кожен раз знаходжу в цій книзі щось нове і важливе".

"З останніх творів вразив твір Оксани Пахльовської "Ave, Europa!", з яким ознайомився на Львівському форумі видавців цього року", - зазначив Ющенко.

"Останнім часом до друку виходять серйозні роботи, які показують раніше невідомі сторінки сприйняття нас і нашої історії світом. Вважаю великим успіхом видання 28-язичної книги Рафаеля Лемкіна "Радянський геноцид в Україні", - заявив він.

"Що стосується фільмів - то час для їх перегляду важко знайти. Робочий день президента розпочинається не пізніше 9:00, а закінчується практично опівночі. На перегляд залишаються хіба що нічні новини, новини ділового світу або Euronews", - сказав президент.

Відповідаючи на питання, хто є його музичним кумиром юності, Ющенко сказав: "Я назву ім'я Володимира Івасюка".

На питання, які міста сподобалися йому більше за все, президент відповів: "Багато вражень залишилося від Риму - в ньому до цих пір відчувається велич європейської цивілізації, від Нью-Йорка - це економічне серце сучасного світу".

Також Ющенко назвав японські міста: "там дуже помітно чудове поєднання історії, шанування традицій і великого прориву надсучасних технологій".

Крім того, він заявив, що займається плаванням і катається на гірських лижах. "Дуже люблю футбол, думаю, мене можна назвати пристрасним вболівальником", - додав президент.

"Але найбільшу радість приносить мені фізична праця - на землі, в домі. Це ті речі, які, я впевнений, повинен уміти робити кожен чоловік", - сказав Ющенко.

"Після отруєння лікарі порадили мені приділяти більше уваги фізичній праці - так отрута швидше виводиться з організму. Тому після роботи, пізно ввечері, коли хочеться все забути, - брав себе в руки і приступав до роботи", - зазначив він.

Також Ющенко заявив, що, як правило, не носить годинник: "Якогось постійного годинника у мене немає. Через це я не перебираю моделями - для мене головне, щоб годинник йшов точно".

"Я дуже спокійно ставлюся до подібних аксесуарів, але в мене є талісман, який завжди зі мною, - старовинний козацький мідний перстень у формі підкови. Дивлюся на нього - і він нагадує мені про долю України", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...