В Україні влаштували "фінансовий голодомор" – Тимошенко

П'ятниця, 4 грудня 2009, 22:24

Прем’єр Юлія Тимошенко заявила, що в Україні влаштований "фінансовий голодомор".

Про це вона сказала в ефірі телеканалу Інтер.

"В Україні влаштований справжній фінансовий голодомор і він невипадковий. Він спланований, він впроваджений в життя, і він діє", - заявила прем’єр.

На питання, хто, на думку Тимошенко, його влаштував, вона відповіла: "Я вважаю, що це політики, які чітко бачать, що на руйнації країни вони можуть або зберегти владу, або прийти до влади".

Тимошенко наголосила, що "під час кризи кожна країна збільшує обігові кошти у своїй банківській системі".

"У нас, не під час кризи, було у всій банківській системі стандартно, щоденно 21 мільярд гривень, а в кризу витягнули через спеціальні інструменти Нацбанку фінанси. Залишилося 12-13 мільярдів", - сказала вона.

"Жоден банк не може видати кредит. Поставили ставку по кредиту 16%, мається на увазі Нацбанк видає комерційному банку", - підкреслила прем’єр.

"Потім, враховуючи, що грошей немає, бізнесу або зовсім не видають кредити, або видають під 30-35% річних. Країна, економіка просто загинається", - наголосила Тимошенко.

За її словами, "те, що посадили на голодний пайок – це не є випадковістю".

"Було надруковано і випущено в комерційні банки майже 100 мільярдів гривень. Це третина бюджету України.17,5 мільярдів доларів було просто виведено за межі України", - заявила прем’єр.

"Після президентських виборів я цей вулик, який представляє українську фінансову банківську систему виверну і покажу людям, через який банк, як це виходило", - пообіцяла Тимошенко.

"Буде той генпрокурор, якому вистачить політичної волі і мужності не тільки показати, що було, а ще й притягнути до відповідальності", - сказала прем’єр.

Крім того, вона заявила, що "якщо Нацбанк невід'ємна частина президентської влади, а ви знаєте, що зараз голова НБУ і президент одна команда, я ніколи не повірю, що всього цього президент не знає".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування