Ющенко не знає расистських організацій в Україні

Неділя, 6 грудня 2009, 15:55
Президент Віктор Ющенко пишається тим, що в Україні немає організацій, які сповідують расистські принципи.

Про це він сказав під час зустрічі з представниками національно-культурних товариств Житомирської області у неділю в Житомирі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я не можу назвати жодної сили або громадського руху в Україні, які б проводили, сповідували расистські принципи", - підкреслив Ющенко.

У той же час президент зазначив, що прояви расизму раніше в Україні зустрічалися і саме тому у Службі безпеки України були створені спеціальні підрозділи, що займаються даними проблемами, щоб в цьому питанні була поставлена крапка.

Ющенко підкреслив, що рідкісні випадки проявів расизму, які трапляються в Україні, "викликані не політичним курсом, а побутовими речами", але й на це треба швидко реагувати.

"Це тільки проблема побуту, це не є проблемою державної політики", - сказав президент.

Крім того, президент заявив, що Україна приділяє особливу увагу питанню розвитку міжетнічних відносин, повідомляє УНІАН.

За його словами, становлення та розвиток української нації нерозривно пов'язано з розвитком національних меншин.

Спілкуючись з представниками польської громади, Ющенко підкреслив, що високо цінує активну діяльність Польського дому, спрямовану на задоволення культурно-освітніх потреб польських громадських об'єднань Житомирщини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування