Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Армія на порозі революції - Ющенко

Неділя, 6 грудня 2009, 19:34

Україна стоїть на порозі "революції зв'язку в українській армії".

Про це заявив президент Віктор Ющенко в неділю під час телевізійного ефіру на Житомирській обласній державній телерадіокомпанії.

"Йдеться про впровадження такої унікальної національної технічної розробки, як військовий Інтернет", - наголосив він.

Також Ющенко констатував низку позитивних зрушень в українському війську. "Ми впровадили приблизно 80 одиниць новітньої техніки, обладнання, озброєння українського війська", - заявив він.

Зараз, за словами президента, в Україні 5 конструкторських бюро займаються розробкою зразків бойової техніки та озброєнь. Зокрема, український танк "Оплот" перевищує європейські аналоги та російський Т-94.

"Українське військо вже прийняло його на озброєння за моїм розпорядженням. Цією технікою зацікавлено багато країн", - повідомив Ющенко.

Також, за його словами, було модернізовано танк "Булат", завершується технічна розробка оперативно-тактичного національного ракетного комплексу.

Водночас Ющенко називає принизливою політику уряду щодо української армії.

"Політика щодо української армії, яку проводить уряд, я змушений це підкреслити, бо бюджет армії, як і бюджет країни, перебуває у керуванні однієї людини...- це принизлива політика, політика капітуляції, а не дбання про оборону країни", - заявив президент.

За його словами, зараз з 300 мільярдів бюджету на оборонну галузь виділяється 8 мільярдів гривень.

"Дати гідне фінансування армії - це не є технічною проблемою. Достатньо коштів для такої політики, за умови, якщо є розуміння пріоритетності цієї сфери", - переконаний Ющенко.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...