Замість звільнення голові Вищого адмінсуду пропонують термін

Понеділок, 7 грудня 2009, 15:56
 

Рада суддів адмінсудів України рекомендувала повторно призначити Олександра Пасенюка на посаду голови Вищого адмінсуду України.

У Вищому адмінсуді це рішення вважають доказом незалежності судів від політики, повідомляє Ліга.net з посиланням на прес-службу суду.

"Сьогодні судді з різних регіонів України продемонстрували єдину волю у відстоюванні позицій закону. Це, без сумніву, не може не вселяти оптимізм у переддень виборів президента", - зазначив Пасенюк.

За його словами, це рішення є також застереженням для тих, хто звик використовувати судову систему для власних інтересів.

"Лише незалежність ВАС від політичних сил гарантує максимальну неупередженість під час прийняття рішень, пов'язаних з виборчим процесом", - резюмував Пасенюк.

Як відомо, голова Верховного Суду Василь Онопенко рекомендував раді суддів адмінсудів достроково звільнити Пасенюка із займаної посади.

Термін повноважень голови Вищого адмінсуду Пасенюка на посаді спливає 24 грудня 2009 року.

Відповідно до процедури призначення керівника Вищого адмінсуду, рада адмінсудів рекомендує свою кандидатуру на цю посаду голові Верховного Суду.

Останній, у свою чергу, робить подання раді суддів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування