Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко претендує на 5 тисяч авто, куплених за гроші китайців

Вівторок, 8 грудня 2009, 13:25

Юрій Луценко просить Кабмін виділити МВС 5 тисяч автомобілів із тих 30 тисяч машин, які передбачається купити за рахунок коштів китайських кредиторів.

Про це повідомляє прес-служба МВС, уточнюючи заяву Луценка, зроблену напередодні у Черкаській області.

У МВС уточнюють, що згідно з постановою КМУ від 26 листопада "Питання залучення у 2009 році під державну гарантію іноземного кредиту для реалізації інвестиційного проекту щодо закупівлі засобів реабілітації (автомобілів) для забезпечення інвалідів з метою посилення соціальної захищеності громадян України" передбачено закупити за рахунок залучення коштів китайських кредиторів 30 тисяч автомобілів.

"Саме з цієї кількості автомобілів Юрій Луценко просить виділити 5 тисяч машин для працівників міліції, а точніше - служби дільничних інспекторів", - пояснюють у МВС.

"Адже саме дільничні знаходяться найближче до громадян, часто є першими представниками влади та правоохоронних органів, в основному на селі, до яких люди звертаються в разі потреби", - наголошують у відомстві.

"Однак служба дільничних працівників міліції наразі забезпечена автотранспортом лише на 44% від потреби. Водночас сільському дільничному доводиться обслуговувати кілька населених пунктів, відстань між якими за відсутністю службового автомобіля доводиться долати на попутному транспорті. Це, в свою чергу, не може не впливати на показники ефективності роботи підрозділів ДІМ", - пояснюють у МВС.

За даними прес-служби, "наразі органи внутрішніх справ потребують значного оновлення парку автотранспорту, адже 30% з 15 тисяч автомобілів вже підлягає списанню". Загалом потреба МВС в автотранспорті - 22,4 тисячі автомашин, "для нормального функціонування підрозділів потрібно ще придбати понад 7 тисяч машин".

Втім, "зважаючи на неможливість через фінансову скруту задовольнити потреби МВС в автомобілях загалом, Луценко вважає можливим хоча б частково зрушити цю проблему з місця".

"Тож саме в межах наявних можливостей забезпечення потреб щодо посилення соціальної захищеності громадян міністр запропонував виділити 5 тисяч автомобілів для працівників міліції, які безпосередньо працюють з громадянами...", - запевняють у МВС.

Раніше УНІАН повідомив, що Луценко пропонує Кабміну виділити кошти на придбання 30 тис. службових авто для правоохоронців, зокрема 5 тис. машин - для дільничних інспекторів, бо міліції необхідно у 5 разів більше службових авто, ніж вона має зараз.

Луценко також наголосив на необхідності збільшення фінансування органів внутрішніх справ. За його словами, торік на черговий автомобіль вистачало лише 100 грамів бензину на день, тому міліціонери змушені звертатися за підтримкою до комерційних структур.

Крім того, міністр наполягає, щоб у кожному місті на вулицях за кошти місцевих органів самоврядування були встановлені камери спостереження. За його словами, кошти на це можна знайти зі статей бюджету, які поповнюються за рахунок штрафів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування