У Ющенка поскаржилися, що Тимошенко дісталося їхнє місце

Вівторок, 8 грудня 2009, 18:33
Штаб кандидата Віктора Ющенка оскаржить ще одне рішення Центральної виборчої комісії щодо призначення керівників окружних виборчкомів.

Про це повідомив уповноважений представник Ющенка у ЦВК з правом дорадчого голосу Андрій Парубій.

Він зазначив, що у 13-му виборчому окрузі (Вінницька область) представник Ющенка був переведений з посади голови ОВК на посаду заступника голови, а на місце керівника комісії було призначено представника кандидата Юлії Тимошенко.

Парубій також зазначив, що ЦВК не надала текст постанови, яку було прийнято ще у п'ятницю, 4 грудня, і представники Ющенка не ознайомлені з її змістом.

"Це викликає застереження, оскільки ми не можемо сформувати позов, ми не можемо подати в суд, поки не маємо на руках постанову", - сказав депутат, наголосивши, що ЦВК повинна надавати текст прийнятої постанови наступного дня після її ухвалення.

Також Парубій зазначив, що до ЦВК була подана заява з вимогою невідкладно видати постанову.

"Коли ми вже отримаємо постанову, якщо підтвердиться заміна нашого голови, переведення його в ранг заступника, ми, звичайно, будемо формувати нову позовну заяву", - підкреслив він.

"Ми вважаємо принциповим, щоб надалі пропорційній зберігалась... Ми б хотіли, щоб надалі не тільки до нас, а в принципі зберігалась пропорційність", - заявив представник Ющенка.

"Бо навіть коли умовно ми зможемо відстояти свою пропорційність, але інші кандидати зможуть на третину збільшити своє представництво. І ми все одно будемо утиснені в правах", - наголосив він.

Як відомо, раніше Парубій заявив, що ЦВК віддає керівні посади у виборчих комісіях представникам кандидатів у президенти Януковича та Тимошенко.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...