Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У США вважають, що Україні буде добре в будь-якому разі

Вівторок, 8 грудня 2009, 22:21
Екс-посол США в Україні Вільям Тейлор прогнозує прогрес у країні при будь-якому результаті виборів.

Про це він сказав на засіданні круглого столу "Україна: можливості та виклики", організованому Financial Times c українським Фондом ефективного управління в Нью-Йорку.

"Будуть проведені вибори. Я не хвилююся, що Україна раптом піде зовсім по іншому несподіваному шляху", - сказав екс-посол.

"Головні цілі основних кандидатів сходяться і стратегічно, і економічно, і політично - Україна зможе просуватися вперед, стаючи важливим членом європейської спільноти", - заявив він.
 
Тейлор зазначив, що частина кандидатів більше говорять про необхідність співпраці з Росією, частина - з Євросоюзом. "Але їх об'єднує одне: небажання поступитися принципами незалежності України", - підкреслив екс-посол.

На його думку, новий президент приведе Україну до прогресу в управлінському і економічному аспектах, у тому числі завдяки тому, що депутати і зуміють домовитися навколо програми економічних реформ.

Тейлор також додав, що досить ймовірні парламентські вибори після президентських, які дозволять полегшити це завдання.
   
"Тому, незважаючи на будь-які результати виборів, в Україні буде прогрес економічних і політичних реформ", - сказав він, вважаючи, що це має підігріти інтерес інвесторів.

Екс-посол підкреслив, що Україна з 2004 року накопичила дуже позитивний досвід проведення виборів, і політики вже зрозуміли, що при відкритій участі в справедливих і прозорих виборах можна домогтися успіху.

"Україна може бути прикладом всьому регіону, як проводити вибори. Але чого в країні не зробили, так це не показали, як після виборів має функціонувати уряд", - зазначив Тейлор.
   
Коментуючи призначення нового посла США в Україні Джона Теффта, його попередник сказав, що йому дуже приємно, що американський посол приїхав до Києва раніше за російського.
   
Він висловив думку, що США, МВФ та іншим партнерам треба запастися великим запасом терпіння щодо України, яка як і раніше, має великий потенціал і може дати значний внесок світовому ринку, світовій політиці і світовій безпеці.  

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування