Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україну будуть "моніторити" і після виборів?

Середа, 9 грудня 2009, 07:43

Парламентська асамблея Ради Європи може продовжити моніторинг України і після президентських виборів.

Принаймні, доповідач Комітету з питань моніторингу ПАРЄ Ренате Вольвенд не виключає цього.

"Я нічого пообіцяти не можу, в тому числі, що після цих виборів моніторингові процедури будуть припинені", - сказала вона на прес-конференції в Києві у вівторок, повідомляє УНІАН.

За словами Вольвенд, вона весь час сподівається, що ось-ось моніторинг з України буде знято, але це залежить не стільки від Ради Європи, скільки від самої України, яка 15 років тому добровільно взяла на себе зобов'язання.

"Тому я постійно прошу, щоб Україна нарешті продемонструвала політичну волю", - підкреслила доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи.

При цьому Вольвенд зазначила, що розуміє складнощі, які виникають під час розгляду тих чи інших законопроектів у парламенті.

"Але для того, щоб моніторинг був знятий, потрібно щось робити", - сказала доповідач.

При цьому Вольвенд нагадала, що серед іншого, в Україні досі не ухвалені новий Кримінально-процесуальний кодекс та закон про прокуратуру.

Вона висловила сподівання, що уряд найближчим часом внесе на розгляд парламенту проект КПК, а Верховна Рада визначить його розгляд як невідкладний і найближчим часом ухвалить хоча б у першому читанні.

Також Вольвенд повідомила, що під час зустрічі з головою Верховної Ради Володимиром Литвиним вони практично домовились розробити "дорожню карту" виконання зобов'язань, взятих на себе Україною, перед вступом до Ради Європи, визначивши пріоритетність розгляду тих чи інших законопроектів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування