Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко вже в Німеччині, а Ющенко знову відмовився від пропозиції

Середа, 9 грудня 2009, 08:30

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко прибула з робочим візитом до Німеччини.

Там вона проведе зустріч із президентом Європейської народної партії Вільфрідом Мартенсом та прийме участь у Першій пленарній сесії Конгресу ЄНП.

Також Тимошенко зустрінеться з президентом Європейського Парламенту Єжи Бузеком.

Крім того, прем'єр України візьме участь у круглому столі "Конкурентоспроможна Європа", повідомляє прес-служба уряду.

Водночас, генеральний секретар Європейської народної партії Антоніо Лопес-Істуріс у коментарі Радіо "Свобода" зазначив, що на конгрес ЄНП  запрошували і президента України Віктора Ющенка.

"Ми його запрошували так само, але він відмовився приїхати", - сказав він, додавши, що пояснень відмови від Ющенка вони не отримали.

Генсек ЄНП відзначив, що "Тимошенко завжди приїздить на всі конгреси Європейської народної партії, і ми дуже пишаємося мати її з нами в цей час".

"Вона завжди пояснює і добрі, і погані новини - і ми цінуємо таку відвертість. Думаю, що це дуже важливо у підході України до Європейського Союзу", - сказав він.

Водночас, Лопес-Істуріс зазначив, що в Європейській народній партії рівною мірою підтримують і Тимошенко, і Ющенка як кандидатів у президенти.

"Я сподіваюся, що майбутній президент, хто би це не був, - а ми в Європейській народній партії, звичайно, підтримуємо обох кандидатів, адже обоє є членами нашої родини (ЄНП), - має здійснити такі кроки в економічній площині, щоб створити спільне майбутнє для України і Європейського Союзу", - сказав генсек ЄНП.

Як відомо, на попереднє зібрання Європейської народної партії традиційно вже були запрошені і Тимошенко, і Ющенко - однак тоді обоє відмовилися приїхати.

Ющенко у середу, 9 грудня, відвідає Сумську область, де візьме участь у відкритті міжвузівської наукової бібліотеки "Української академії банківської справи Національного банку України", а також зустрінеться зі студентським активом ВНЗ Сумщини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування