Янукович назвав дату дострокових виборів до Ради

Середа, 9 грудня 2009, 09:52
 

Дострокові вибори до Верховної Ради можуть пройти 30 травня 2010 року, якщо парламентська коаліція буде працювати неефективно.

Про це заявив кандидат у президенти Віктор Янукович в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"З огляду на те, що економічна ситуація в країні непроста, небажано витрачати гроші на нові дострокові вибори, якщо їх можна уникнути", - зазначив Янукович.

При цьому він погодився із зауваженням, що коаліція може формуватися досить довго, а якщо розпустити Верховну Раду після обрання президента, то дострокові вибори можна призначити одночасно з місцевими.

"Ви праві. Вибори можна об'єднати і заощадити на цьому значні кошти, і логічно правильним був би саме такий варіант", - сказав лідер Партії регіонів.

"Але спочатку ми повинні подивитися на парламент - чи почне він працювати стабільно, чи будуть у ньому ефективно голосуватися закони і, нарешті, яка пропозиція буде щодо формування коаліції", - зазначив Янукович.

"Якщо тільки виникнуть підозри в тому, що коаліція працює неефективно, ми, звичайно ж, оголосимо дострокові вибори Верховної Ради, і вони пройдуть 30 травня. Рішення про це я прийму в короткий термін, ще в березні", - заявив він.

Янукович висловив думку, що вибори до Верховної Ради повинні проходити за відкритими списками.

"До речі, ми вже готуємося до цього і закріпили кожного з депутатів за виборчим округом", - зазначив лідер Партії регіонів.

Депутати ж місцевих рад, на думку Януковича, повинні обиратися на мажоритарній основі.

"Є дискусійне питання про принципи обрання обласних рад. Особисто я вважаю, що формування облрад варто залишити в сфері відповідальності політичних сил, а на більш низькому рівні потрібна мажоритарна система", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування