Луценко зняв портрет Ющенка, бо той "позер і артист"

Середа, 9 грудня 2009, 14:07
 

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко ще минулого року зняв у своєму кабінеті портрет Віктора Ющенка, оскільки розчарувався в його моральних якостях.

Про це він заявив на прес-конференції в середу.

За його словами, минулого року після того, як його син важко захворів, президент Ющенко запропонував Луценку допомогу, не зважаючи на те, що на той момент їхні відносини вже суттєво погіршилися.

"Він зателефонував і спитав, чим допомогти. Я сказав: "Дайте мені заради Бога два-три тижні, щоб мене за вашими дзвінками прокуратура не тягала, бо я на два фронти не встигаю". На другий день, після того як я поїхав до Відня робити операцію і просидів в операційній шість годин, Віктор Андрійович подзвонив у суд і попросив розглянути подання (щодо порушення проти Луценка кримінальної справи)", - розповів він.

За словами Луценка, у разі порушення справи проти нього існувала можливість для відсторонення його від займаної посади і призначити іншого керівника міністерства "На той момент уже чистили лампаси декілька кандидатів", - сказав він.

"На щастя, суддя зробив все по закону, хоча я його ніколи не знав, пізніше мені передали запрошення його відвідати, і я отримав цю інформацію", - розповів Луценко.

"Я нікому нічого не сказав, але після цього просто зняв портрет президента, бо вважаю, що розмови про моральність просто є зайвими", - зазначив міністр.

Попри те, за словами Луценка, він продовжував виконувати укази президента, однак "людське відношення" з того моменту "було кардинально змінено".

"Я зрозумів, що це більше позер і артист, ніж справжній моральний та принциповий керівник", - сказав міністр.

"Украинская правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування