Партія Литвина пішла на Ющенка війною і хоче прибрати його з дороги

Середа, 9 грудня 2009, 14:43

Народна партія закликає президента Віктора Ющенка зняти свою кандидатуру на виборах президента.

Відповідну заяву Народної партії оприлюднив на прес-конференції депутат від Блоку Литвина Олег Зарубінський, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Народна партія... звертається до Віктора Ющенка з вимогою відмовитися від власних амбіцій і зняти свою кандидатуру з виборів президента України. Ми вважаємо це єдиним відповідальним кроком з боку Віктора Ющенка", - сказано в заяві.

На думку Народної партії, прихід Ющенка до влади став наслідком низки подій, організованих за підтримки іноземних держав, метою яких була дискредитація влади, що діяла на той момент.

Серед цих подій "Народна партія" називає автокатастрофу, в результаті якої загинув лідер партії "Народний Рух України" В'ячеслав Чорновіл, вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, звинувачення України у постачанні до Іраку систем "Кольчуга", отруєння Ющенка.

"Організатори цих подій ставили за мету розхитати систему державної влади в Україні і, зокрема, послабити позиції президента, який на той момент був при владі. Низка подій мала розчистити політичний простір для Віктора Ющенка і зобразити його опонентів як політиків, які втратили людяність і будь-які ознаки моральності", - сказано в заяві.

Народна партія зазначає, що Ющенко не виконав жодної з обіцянок, які давав людям на Майдані.

На думку депутатів, під час його президентства продовжилася практика дискредитації органів влади, що призвело до розвалу вертикалі влади і до зростання корупції, також погіршилося міжнародне становище України.

У зв'язку з цим Народна партія вважає, що Ющенко не має морального права претендувати на переобрання президентом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування