Кандидати в президенти вже агітують на російських телеканалах

Середа, 9 грудня 2009, 15:59

Центрвиборчком звернувся до Генпрокуратури у зв'язку з порушенням вимог законодавства про заборону ведення передвиборної агітації в іноземних ЗМІ.

Про це на брифінгу в середу заявив перший заступник Нацради з питань телерадіомовлення Андрій Мірошниченко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він повідомив, що Нацрада направила до ЦВК матеріали про факти агітації на закордонних телеканалах.

На підставі цих повідомлень ЦВК звернулася до Генпрокуратури "про наявність на каналах іноземного походження матеріалів, які можна оцінювати як передвиборну агітацію".

Зокрема, за словами Мірошниченка, це стосується російського телеканалу ОРТ.

Водночас Мірошниченко зазначив, що Нацрада не бачить грубих порушень під час ведення передвиборної агітації на теле- і радіоканалах.

"Загальна тенденція нинішньої виборчої кампанії - це немає якихось тенденцій жорстких порушень в агітаційній частині, всі кандидати мають рівний доступ до рекламного часу", - зазначив він.

Мірошниченко нагадав, що в Нацраді створено робочу групу, яка моніторить передвиборну агітацію на теле- і радіоканалах.

 Разом з тим, за його словами, робоча група виявила деякі порушення.

Як приклад він навів трансляцію на двох радіостанціях антиреклами на одного з кандидатів, яка була замовлена іншим кандидатом у президенти.

"Там зміст справді сумнівний, але, в принципі, наш закон не передбачає якихось рамок, тобто там немає прямих порушень", - зазначив Мірошниченко.

Водночас, при вивченні цього питання виявилося, що ця агітація подавалася в блоках, які не виділялися як політична реклама.

За словами Мірошниченка, Нацрада поставила до відома про дане порушення і того кандидата, який замовляв рекламу, і того, проти кого вона була спрямована.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...