ЦВК відмовила кандидатам у "спадщині"

Середа, 9 грудня 2009, 19:20
 

ЦВК відхилила пропозицію про дотримання принципу паритетності між представниками кандидатів у президенти при призначенні керівників окружних виборчкомів.

Про це журналістам заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера, повідомляє УНІАН.

На засіданні комісії в середу розглядалось питання про затвердження рекомендацій ОВК щодо порядку утворення дільничних виборчих комісій та внесення змін до їх складу.

Магера запропонував передбачити у рекомендаціях в подальшому під час внесення змін до складу комісій дотримуватись принципу квотності при розподілі посад між представниками кандидатів у президенти.

"Мова йде про пріоритетне право, а не про абсолютне", - зауважив заступник голови ЦВК.

"Якщо припиняються повноваження голови ТВК, заступника голови ТВК чи секретаря, то в тому разі пріоритетне право призначення на керівні посади надається членам комісії від відповідного кандидата", - пояснив Магера.

"Якщо таких пропозицій немає, кандидатур немає, або особа відмовилась працювати на керівних посадах, така квота віддається іншому кандидату", - додав він.

Магера наголосив, що ЦВК готує апеляційну скаргу до Вищого адмінсуду на рішення Київського апеляційного адмінсуду, яким ЦВК зобов'язано дотримуватися принципу паритетності при призначенні керівників ОВК від усіх кандидатів на пост президента.

За словами Магери, це рішення ВАС буде остаточним, коли воно набуде чинності, з'явиться чітка правова визначеність в цьому питанні.

Крім того, заступник голови ЦВК наголосив, що загалом є випадки, коли на керівних посадах в ОВК представники одних кандидатів у президенти замінюються іншими.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування