Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нафтогаз присягається, що нової газової війни не буде

Середа, 9 грудня 2009, 20:54
"Нафтогаз" заявив, що не існує жодних передумов для виникнення нової газової кризи.

Про це йдеться у заяві прес-служби НАК.

"Нафтогаз" занепокоєний діями окремих владних структур, що можуть призвести до дестабілізації ситуації у газовій галузі України", - йдеться у документі.

Як відомо, раніше Рада нацбезпеки та оборони поширили "Аналітичну довідку щодо загроз національним інтересам в газовій сфері", у якій розглядається можливість виникнення чергової газової кризи між Росією та Україною.

"НАК офіційно заявляє, що не існує ніяких передумов до зриву чергового платежу за імпортований природний газ", - заявили у "Нафтогазі".

Компанія обурена "анонімністю як самого документу, який було оприлюднено на сайті РНБО, так і посиланнями у ньому на висновки невідомих світових та вітчизняних експертів".

"Таку практику поширення інформації НАК  вважає неприпустимою", - підкреслила прес-служба.

"Компанія у стислі строки проводить заходи щодо реформування галузі та внутрішнього ринку газу, виконуючи вимоги Єврокомісії та міжнародних фінансових установ", - наголошується у документі.

"Нафтогаз" вчергове звертається до політиків та органів державної влади усіх рівнів з вимогою припинити нагнітати напругу навколо діяльності найбільшої бюджетоутворюючої компанії України", - наголосила прес-служба.

У заяві підкреслюється, що "результативність зусиль НАК безпосередньо потребує допомоги з боку владних органів, а не штучного перешкоджання її роботі, політизації та профанації питання, яке є ключовим у забезпеченні економічної безпеки України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування