Президентські обіцянки Тимошенко: звіти, членство в ЄС і її секрет

Четвер, 14 січня 2010, 12:44
 

Юлія Тимошенко назвала п'ять пріоритетів своєї діяльності на посаді президента.

Вона представила їх у своєму виступі на прес-конференції "як кандидат в президенти".

Разом з тим пряма трансляція на Першому національному каналі ведеться з "зустрічі прем'єр-міністра з представниками ЗМІ".

Першим своїм пріоритетом на посаді президента Тимошенко назвала "зміну шляху розвитку країни".

"Прибрати олігархію, яка сьогодні панує в нашому суспільстві, і побудувати новий шлях, нову країну", - пояснила кандидат.

"Другий пріоритет - інтегрований показник індексу людського розвитку. Сьогодні Україна на 85 місці в світі", - продовжила Тимошенко.

"За п'ять років, коли я планую бути президентом, я ставлю завдання, вірю в це завдання, я хочу, щоб Україна увійшла в 30-ку країн світу за індексом людського розвитку", - заявила вона.

За словами Тимошенко, "кожне міністерство, орган влади в межах показників індексу людського розвитку буде мати свої завдання, цілі - як кількісні, так і якісні".

"І кожен керівник будь-якого рівня буде відповідати щомісячно по досягненню цих показників. І ми будемо кожен рік звітувати суспільству про те, як рухається вся система реформ", - пообіцяла кандидат.

Третім пріоритетом своєї діяльності Тимошенко назвала енергетичну незалежність країни.

"Я ставлю перед собою і країною завдання - за 5 років досягнути найвищого рівня енергетичної незалежності держави, забезпечивши всі ключові напрямки розвитку енергетики країни", - заявила вона.

"Я знаю інструменти, механізми, які можуть привести Україну до максимального рівня енергетичної безпеки", - запевнила кандидат.

Четвертим пріоритетом Тимошенко назвала "створення найсучаснішої в Східній Європі системи медицини, науки і освіти".

"П'ятий пріоритет - Україна обов'язково буде членом ЄС", - додала вона.

За словами Тимошенко, для досягнення цих пріоритетів необхідно почати "з нової Конституції або внесення фундаментальних змін до Основного Закону".

"Українська правда"