Штаби Януковича вже готуються відмінити вибори на дільницях Тимошенко?

Неділя, 17 січня 2010, 14:17

КВУ вважає, що події 16 січня в день, що передував дню голосування, можуть позначитися на результатах виборів або призвести до визнання їх недійсними на окремих дільницях.

Про це йдеться  в звіті Комітету виборців, поширеному у неділю.

Так, 16 січня було пограбовано приміщення окружної виборчої комісії №77.  Були викрадені основний та резервний сервери ЕС "Вибори", відсутні витяги з протоколу засідання ОВК щодо передачі виборчих бюлетенів до ДВК та протокол засідання ОВК про передачу виборчих бюлетенів.

У Київській області 15 січня у територіальному виборчому окрузі № 91 на багатьох дільницях рішенням ОВК були припинені повноваження  членів комісій від Януковича та "технічних кандидатів - Супрун, Противсіх., Ратушняка., Бродського".

"У зв‘язку з тим, що з новопризначеними членами комісій від цих кандидатів неможливо зв‘язатися по телефону та знайти їх за їхніми адресами, з суботи 16 січня робота комісій паралізована через відсутність кворуму. В основному такі зміни відбулися майже у всіх сільських ДВК Білоцерківського району, де більшість виборців підтримують Юлію Тимошенко", - йдеться у звіті.

Таким чином, 28 сільських ДВК Білоцерківського району не змогли у суботу прийняти рішення про включення виборців у витяг із списку виборців для голосування за межами дільниці та не можуть сьогодні відкрити дільниці для голосування виборців. Білоцерківській штаб Януковича завчасно підготовив акти про порушення та скарги на ті комісії, які не мають кворуму.

Також напередодні голосування в деяких регіонах були зафіксовані факти псування виборчих бюлетенів, шляхом проставляння на них штампів "вибув".

Так На Сумщині штамп "вибув" поставили на прізвищі Гриценко. Всього пошкоджено 8404 бюлетеня.

У Миколаївській області штамп "вибув" поставили на прізвищі Костенко. В результаті зіпсовано 408 бюлетенів. Станом на 08:00 17 січня на цій ддільниці можна вважати зірваними. Зіпсовані бюлетені до офіційного відкриття ОВК замінити не встигли.

На Донеччині ОВК № 46, 15 січня голова ДВК від кандидата Сергія Тігіпко переплутав виборчі процедури проставила печатку "вибув" напроти прізвищ 5 кандидатів в виборчих бюлетенях. Таким чином, напередодні дня голосування на даній виборчій дільниці було зіпсовано 596 виборчих бюлетенів.

Українська правда