По вибуху в Луганську вже "шиють" справу

Понеділок, 18 січня 2010, 15:29
Прокуратура порушила кримінальну справу щодо вибуху луганської лікарні №7.

Як повідомила прес-служба луганської обласної прокуратури, справа порушена за фактом порушення вимог законодавчих актів про охорону праці службовими особами лікарні, що спричинило загибель людей.

Відповідна стаття карного кодексу передбачає відповідальність до 7 років позбавлення волі.

Як відомо, вибух стався у понеділок близько 9.00 в п`ятиповерховій будівлі луганської міської лікарні № 7 у відділенні реанімації, де, за попередніми даними, вибухнув кисневий балон.

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Ареф'єв повідомив, що "всі пацієнти, які знаходилися у постраждалому крилі будівлі, евакуйовані і розподілені по інших лікарнях міста".

Губернатор Луганщини Олександр Антипов доручив Головному управлінню охорони здоров'я розподілити лікарів постраждалого крила по лікарнях міста, щоб вони продовжували працювати зі збереженням заробітної плати.

Крім цього, головному управлінню праці та соціального захисту населення губернатор доручив надати постраждалим, а також сім'ям загиблих, необхідну соціальну допомогу. Таке ж доручення було дано іншим соціальним службам міста.

На місці аварії МНС і рятувальники працюватимуть цілодобово.

Крім того, Держгірпромнагляд перевірить лікувальні заклади України, які використовують балони з продуктами розділення повітря, повідомляє прес-служба відомства.

Українська правда