Французи вибачилися, що не можуть довести, що "Ахметов був бандитом"

П'ятниця, 29 січня 2010, 11:20
 

Французька газета "Фігаро" вибачилася перед українським бізнесменом Рінатом Ахметовим за те, що раніше назвала його бандитом.

У п'ятницю видання опублікувало спростування до статті "Донецьк, російський бастіон в Україні" від 18 січня, повідомила прес-секретар бізнесмена.

У ній автор назвала Ахметова "скандальним українським олігархом". Також видання написало про українського бізнесмена, що він "у минулому бандит, а тепер депутат, який багато грошей вкладає в розвиток Донецького регіону".

У п'ятницю "Фігаро" опублікувала заяву, в якій визнала, що "не має жодних доказів тверджень", наведених у статті щодо Ахметова.

Газета також заявила, що "шкодує, що такі твердження були зроблені" і принесла офіційні вибачення Ахметову за будь-який збиток, що був йому завданий.

Американський юрист Ахметова Марко МакДугалл заявив, що "редактори і видавці "Фігаро" діяли відповідально, швидко опублікувавши вибачення і виправлення помилкових заяв, опублікованих про Ахметова".

"Ахметов дорожить своєю репутацією в Європі, і сьогоднішні дії "Фігаро" доводять той факт, що добре ім'я Ахметова було поставлено під погрозу публікацією безпідставних обвинувачень", - додав він.

Як відомо, у 2007 році Ахметов виграв суд в українського інтернет-видання "Обозреватель". Розгляд справи проходив у Лондонському суді і стосувався матеріалів про дитинство і молодість бізнесмена.

"Українська правда"