"Регіонали" розраховують на швидку коаліцію. Навіть із БЮТівцями

П'ятниця, 29 січня 2010, 16:10

У Партії регіонів сподіваються сформувати коаліцію без розпуску Верховної Ради і не виключають співпраці з БЮТ.

Про це сказав "регіонал" Микола Азаров, який очолює виборчий штаб кандидата в президенти Віктора Януковича, в інтерв'ю "Фокусу".

"Парламент простою більшістю голосує за недовіру уряду. Якщо протягом 30 днів не вноситься нова кандидатура - розпуск забезпечений. Але ми все ж таки розраховуємо сформувати коаліцію - це варіант мінімальних втрат для країни", - заявив Азаров.

"Дуже важливо вже в березні зробити бюджет. У нас крім проблем в економіці великі проблеми у фінансовій сфері. Тому гаяти час на те, щоб провести у травні дострокові вибори, потім місяць убити на створення коаліції, і лише в липні створити уряд - це означає втратити весь 2010 рік", - додав він.

"А ми уже втратили перший квартал для економіки. Тому ми зробимо все, щоб сформувати коаліцію", - наголосив Азаров.

Він зазначив: "Після перемоги Януковича нам доведеться працювати і з тими, хто голосував проти і нас. Ми ні в кому не бачимо ворогів. У справі порятунку країни знайдеться місце усім".

"За великим рахунком, навіть БЮТ", - сказав Азаров.

"Що треба виключити? Авантюристів і фанфаронів. Я особисто знаю в БЮТ багатьох людей, деякі були в моїй депутатській групі "Європейський вибір". Я дуже багатьох знаю серйозних керівників, які у приватних бесідах кажуть, як їм усе набридло. Їх можна залучати до роботи", - додав він.

Однак Азаров не захотів назвати конкретних людей: "Навіщо? Щоб Тимошенко їх знищила?".

На запитання, як Партія регіонів схилятиме на свій бік блок "НУ-НС", Азаров відповів: "Давайте всі ці питання обговоримо після 7 лютого. Повірте мені, усе станеться досить швидко".

Він також сказав про готовність співпрацювати з Сергієм Тігіпком. "Ми готові з ним співпрацювати. Віктор Федорович провів із ним переговори. Тігіпко заявив, що поки не прийняв рішення. Це його політична позиція, що обумовлена, напевно, якимсь майбутнім політичним проектом".

"Якщо в нього з'явиться бажання співробітничати - він повинний про це заявити, ми чекаємо конкретних пропозицій від нього. Якщо вони будуть, будемо говорити", - сказав Азаров.

За його словами, те ж стосується Арсенія Яценюка.

"У тих, хто голосував за Яценюка, економічні позиції дуже близькі до наших. У нас із ним дуже хороші відносини - він працював міністром у нашому Кабінеті. Я його ціную й вважаю перспективним політиком. Тому ми не лише до виборців Тігіпка звертаємося, але й до виборців Яценюка", - сказав Азаров.

"Українська правда"