Ющенко відправив гінців за "Аріаною"

Вівторок, 5 січня 2010, 08:55

Українська делегація відбула до Оманського порту Салала за моряками з судна "Аріана", які разом із делегацією спеціальним авіарейсом повернуться до України.

Відповідне доручення дав президент Віктор Ющенко. Делегацію очолюють заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук та голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

Як зазначає прес-служба президента, "звільнення українських моряків з піратського полону та їхнє повернення на Батьківщину стало можливим завдяки цілеспрямованій та системній роботі органів державної влади та іноземних партнерів".

Гончарук сказав: "Боротьба з морським піратством є одним із пріоритетів діяльності президента та відповідних державних установ".

"Глава держави особисто здійснює керівництво спецслужбами України у ході проведення операцій щодо визволення з полону та повернення на Батьківщину суден", - наголосив він.

А Маломуж зазначив: "На виконання доручення президента відповідні органи влади завершують підготовку законопроектів та інших нормативних актів, які закладуть правову основу для приєднання України до військово-морської операції Євросоюзу "Аталанта" з протидії піратству біля узбережжя Сомалі".

Керівник СЗР також додав, що причетні відомства, крім того, опрацьовують інші заходи з метою забезпечення фізичної безпеки українських торгових суден та громадян України, зайнятих у сфері міжнародного морського судноплавства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування