Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин хоче газонути "на трьох"

Вівторок, 5 січня 2010, 13:35
 

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає за доцільне повернутися до ідеї створення газотранспортного консорціуму у складі "Україна-Росія-Європа" на паритетних принципах.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів у місті Богуслав Київської області, повідомляє прес-служба спікера.

Литвин висловив переконання, що вітчизняну газотранспортну систему "потрібно розвивати, але не так, як це пропонувала робити українська влада, домовившись з Європою про співпрацю у питаннях газової сфери і забувши про країну, яка видобуває газ - Росію".

На переконання спікера, "Росія, яка видобуває газ, Україна, яка має газотранспортну систему, і Європа, яка є споживачем блакитного палива, мають співпрацювати разом".

"Я є прихильником повернення до ідеї створення газотранспортного консорціуму, але не за таким принципом, щоб на газову трубу "сіли" три країни", - зауважив Литвин.

"Учасники консорціуму повинні зробити свої внески у спільну справу: Росія - газ, Європа - новітні технології, техніку і обладнання, Україна - свою газотранспортну систему", - пояснив спікер.

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування