"Регіони" спустили на Тимошенко президента і вимагають нових пенсій

Вівторок, 5 січня 2010, 16:52
 

Партія регіонів вимагає від Кабінету міністрів здійснити перерахунок пенсій з 1 січня 2010 року.

"У сфері соціальної політики України знову наростають загрозливі тенденції, які супроводжуються невиконанням законів та жорстоким обдурюванням мільйонів українських громадян. Це знущання над Україною з "Україною в серці", - заявляють "Регіони".

Партія нагадує, що відповідно до закону про соцстандарти, з 1 січня 2010 року мінімальна пенсія встановлена на рівні 695 гривень.

Відтак, з 1 січня розмір підвищення до пенсій має скласти від 150 до 300 гривень щомісяця, а мінімальна пенсія - зрости з 573 до 695 гривень. Ця державна соціальна гарантія встановлена законом, наголошують "Регіони".

Партія регіонів заявляє, що Кабмін, ігноруючи закон про підвищення соцстандартів, "прийняв антинародну постанову, згідно з якою виплата пенсій у січні 2010 року знову буде заниженою і здійснюватиметься у розмірі грудня 2009 року - 573 гривні".

"Така шулерська підтасовка цифр дасть можливість урядовцям безкарно залізти в кишеню пенсіонерів і щомісяця забирати в кожного з них 150-300 гривень", - наголошують "Регіони".

"Нам не зрозуміла позиція президента, який залишився осторонь конституційних прав українських громадян", - додає Партія регіонів і вимагає від глави держави належної правової оцінки дій уряду.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування