Глава ЦВК став на сторону бютівської меншості

Вівторок, 5 січня 2010, 18:58

Глава ЦВК Володимир Шаповал, а також його заступники Андрій Магера і Жанна Усенко-Чорна вважають помилковим рішення комісії про порядок голосування вдома і внесення виборців у списки для голосування в день виборів.

"Вважаю, що певні позиції цього рішення є юридично помилковими", - заявив на прес-конференції у вівторок Шаповал, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зокрема, він вважає, що для голосування за межами виборчої дільниці виборець має надати якийсь документ, що підтверджує його нездатність самостійно пересуватися.

При цьому глава ЦВК підкреслив, що він утримався при голосуванні з цього питання.

Магера упевнений, що дане рішення комісії може призвести до порушень при складанні уточнених списків у день голосування, а також при голосуванні вдома.

"Це може призвести до порушень. Дуже б не хотілося, щоб у день голосування список виборців поповнювався на сотні тисяч осіб", - підкреслив він.

Усенко-Чорна також вважає, що дане рішення комісії може призвести до порушень.

"На сьогодні дільничні виборчі комісії абсолютно свавільно, без врахування законодавчих і документальних підстав можуть на власний розсуд і без контролю включати будь-кого у списки виборців без будь-яких підстав", - заявила вона.

Як повідомлялося, ЦВК на засіданні 4 січня вніс зміни у свої Роз'яснення про складання уточнених списків, згідно з яким виборці не повинні надавати документи для голосування вдома, які б підтверджували їхню нездатність самостійно пересуватися.

ЦВК також вказав у своїх роз'ясненнях, що рішення про включення виборців у день голосування на виборчій дільниці можуть приймати виборчі комісії на підставі  документів, що передбачені законом.

За дане рішення проголосували 8 членів ЦВК, переважно призначені за квотою Партії регіонів, проти - 4 членів комісії, призначені за квотою БЮТ, утрималися Шаповал і Магера.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування