У штабі Тимошенко розказали про плани ПР

Середа, 6 січня 2010, 18:31
Кримський штаб Партії регіонів готує масштабні фальсифікації результатів виборів президента.

Про це заявив керівник кримського штабу кандидата в президенти Юлії Тимошенко Андрій Сенченко, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу кримської "Батьківщини".

"З 5 січня в Криму масово надходять заяви про голосування вдома, в середньому понад 50 заяв на кожну виборчу дільницю, цей процес проходить практично в усіх виборчих комісіях, а організатор його - Партія регіонів", - йдеться в заяві Сенченка.

"Те, що відбувається зараз у комісіях, - це відкрита й зухвала підготовка до фальсифікацій", - зазначив він.

"Нам навіть відомий план голосів, які вони хочуть додати собі за рахунок цієї технології, приблизно 150 голосів на дільницю, що в рамках Криму становитиме 200 тисяч голосів", - стверджує Сенченко.

Він заявив, що прийняте Центрвиборчкомом рішення, яке дозволяє голосування вдома без документального обгрунтування такої необхідності, має бути скасовано, оскільки "повністю перекреслює право громадян на чесне визначення результатів виборів".

У свою чергу, керівник кримського штабу кандидата в президенти Віктора Януковича Анатолій Могильов заявив, що "регіонали" не готують фальсифікації, й назвав коментар Сенченка "нісенітницею".

"Це безглузда заява людини, яка взагалі не знається в нормах права. Фальсифікації - це порушення законних норм, які обумовлюють голосування людини", - наголосив регіонал.

"Норма закону не окрема для Криму, вона поширюється на Івано-Франківську, Тернопільську області, Донецьк, Львів і так далі", - зазначив він.

Як відомо, 4 січня Центрвиборчком ухвалив рішення, згідно з яким для голосування за межами виборчої дільниці виборець не повинен надавати документ, який підтверджує, що він не може пересуватися самостійно.

5 січня Тимошенко заявила, що має намір звернутися до суду з вимогою скасувати це рішення ЦВК.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування