Президент проти поділу труби на трьох

П'ятниця, 8 січня 2010, 15:23

Президент Віктор Ющенко негативно ставиться до ідеї створення газотранспортного консорціуму між учасниками ринку Україною, Росією і Європейським Союзом.

Про це Ющенко сказав в інтерв'ю радіо "Свобода" у п'ятницю у Львові, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На питання, як Ющенко ставиться до ідеї створити міжнародний газотранспортний консорціум, він сказав: "Негативно".

"У нас є національна компанія, яка блискуче може відповідати за політику в галузі газового транзиту. Для чого нам консорціум? Що - ми не можемо свою монополію організувати?", - сказав він.

На думку президента, створення міжнародного газотранспортного консорціуму призведе до того, що Україна утратить свій національний проект: "Я хочу запитати в українців: ви розумієте, що втрачаєте свій проект?".

Раніше лідер Партії регіонів Віктор Янукович в інтерв'ю газеті "Комсомольська правда в Україні" заявив: "Україна повинна стати надійним партнером у газових угодах і з Росією, і з Європейським Союзом, тому я розглядаю перспективу створення газотранспортного консорціуму між учасниками цього ринку - Україною, Росією і ЄС - як один з пунктів у проекті модернізації України".

На питання, чи потрібна приватизація "Укртелекому", Ющенко сказав: "Потрібна. Чим довше ми тягнемо з приватизацією, тим менше баланс у цього підприємства".

Президент також відзначив, що прем'єр Юлія Тимошенко не зможе провести прозору приватизацію: "Тимошенко не зробить чистої приватизацію будь-якого стратегічного об'єкта, починаючи з припортового заводу (Одеського припортового заводу)".

"Кому я не доручу процес приватизації - так це Тимошенко, у тому числі і "Укртелекому", - підкреслив Ющенко.

За словами президента, якщо приватизацію буде проводити нинішній прем'єр, відразу виникнуть інтриги, і за цим буде стояти одне - політичний процес, а не прагматична державна політика.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування