Людина Януковича боїться адмінресурсу Тимошенко

П'ятниця, 8 січня 2010, 16:42

Центральна виборча комісія стурбована використанням адміністративного ресурсу кандидатами в президенти в ході передвиборної агітації.

Про це журналістам повідомив член ЦВК Михайло Охендовський, інформують Українські новини.

"На сьогодні порушенням, яке найбільше турбує ЦВК, є дедалі більше частіше поширені випадки застосування окремими кандидатами в Президенти так званого адмінресурсу", - сказав він.

Зі слів Охендовського, адмінресурс використовується кандидатами в Президенти, які займають посади в органах державної влади.

Він підкреслив, що ЦВК у рамках своєї компетенції реагує на подібні ситуації.

Як приклад він навів випадок із винесенням ЦВК кандидату в президенти, прем'єр-міністру Юлії Тимошенко попередження за використання службового становища при агітації.

Охендовський зазначив, що, на жаль, суд скасував це рішення ЦВК, адже, на його думку, таке рішення фактично легалізує адміністративний ресурс на цих виборах.

Як повідомлялось, 24 грудня ЦВК за скаргою кандидата в президенти Василя Противсіха визнав неправомірною агітацію Тимошенко під час її робочої поїздки в Чернігівську область 17 грудня й оголосив їй попередження за залучення до проведення передвиборної агітації підлеглих, службового транспорту й інших ресурсів.

Після цього Київський апеляційний адмінсуд скасував це рішення ЦВК.

Перед цим Тимошенко обвинуватила двох інших кандидатів президента Віктора Ющенка й лідера Партії регіонів Віктора Януковича у використанні адміністративного ресурсу для фальсифікації виборів президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування