До України вже збирається європейський десант

П'ятниця, 8 січня 2010, 17:43
Делегація ПАРЄ буде знаходитися в Україні з 14 по 18 січня для спостереження за президентськими виборами.

До складу делегації входять 39 членів Парламентської асамблеї Ради Європи, які спостерігатимуть за президентськими виборами паралельно зі спостерігачами від ОБСЄ, НАТО та Бюро демократичних інституцій і прав людини ОБСЄ.

Делегацію ПАРЄ очолить Матяш Еорші (Угорщина), зазначається в прес-релізі ПАРЄ, повідомляє Інтерфакс.

Делегація зустрінеться з основними кандидатами, членами виборчих комісій, представниками неурядових організацій та ЗМІ до того, як її члени будуть спостерігати за голосуванням 17 січня на окремих виборчих дільницях у різних областях країни.     

Також спостерігачів ПАРЄ супроводжуватиме член Венеціанської комісії, яка схвалила спільно з БДІПЛ ОБСЄ висновок щодо останніх змін в українське виборче законодавство. 

Делегація ПАРЄ, що відвідала Україну з передвиборчою місією з 24 по 26 листопада, зазначила "в цілому вільну і змагальне атмосферу", а також поліпшення ситуації зі свободою ЗМІ.

Однак спостерігачі висловили стурбованість зниженням суспільної довіри електорату до політики і сильними взаємозв'язками між політичними і фінансовими течіями, зазначається в прес-релізі.

Крім того, у п'ятницю Центральна виборча комісія на своєму засіданні зареєструвала ще 581 міжнародного спостерігача на виборах президента, повідомляє УНІАН.

Загалом станом на п'ятницю ЦВК зареєструвала 1586 міжнародних спостерігачів, зокрема, 148 - від іноземних держав та 1438 - від міжнародних організацій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування