Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко програла бій з ЦВК

Субота, 9 січня 2010, 12:25
Суд підтвердив правомірність рішення ЦВК про порядок голосування на дому та внесення виборців до списків для голосування в день виборів.

Як повідомив член Центрвиборчкому Михайло Охендовський, в суботу Київський апеляційний адмінсуд відмовив у задоволенні відповідного позову кандидата в президенти Юлії Тимошенко.

Вона просила визнати незаконними окремі положення роз'яснень ЦВК щодо голосування на дому та внесення виборців до списків для голосування у день виборів.

За його словами, таке рішення Київський апеляційний адміністративний суд виніс у п'ятницю, 8 січня.

"Таким чином, суд підтвердив правомірність відповідного рішення з одного боку, а з іншого боку - абсолютну безпідставність цих звинувачень, які були висунуті на адресу ЦВК одним з кандидатів у президенти минулого тижня", - заявив Охендовський.

Раніше ЦВК внесла зміни до роз'яснення щодо уточнення та складання списків виборців, які передбачали, що виборець для голосування на дому не повинен надавати будь-яких документів, які підтверджують факт його нездатності пересуватися самостійно.

ЦВК також передбачила, що рішення про внесення виборців до списків для голосування в день виборів можуть ухвалювати на своєму засіданні виборчі комісії на підставі документів, які передбачені законом.

Зокрема, комісія може на власний розсуд приймати рішення про те, чи можна включати виборця у випадку, якщо він не зареєстрований за місцем розташування виборчої дільниці.

Тимошенко вважає, що це може призвести до значних порушень під час виборів і до фальсифікації результатів виборів.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...