Європейці запідозрили Тимошенко у підкупі виборців?

Субота, 9 січня 2010, 18:38
Спостерігачі ОБСЄ помітили випадки підкупу виборців під час передвиборної кампанії в Україні.

Про це йдеться у звіті моніторингової місії Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, повідомляє Голос Америки.

Зокрема, мова йде про "ймовірну роздачу сертифікатів на володіння землею, а також надання безкоштовних послуг різного роду з метою залучення виборців на бік того чи іншого кандидата".

Крім того, у звіті БДІПЛ міститься інформація про скарги на наступні порушення:

- Кошти на підготовку виборів на місцях на 2009 рік були виділені з запізненням на два місяці;

- Не визначена чітка процедура реєстрації виборців в день виборів; не визначена процедура реєстрації українських громадян, які буду голосувати за межами України і не стоять на обліку в українських посольствах і консульствах;

- Деякі кандидати, які займають офіційні посади і мають доступ до бюджетних коштів, ймовірно суміщають свою офіційну роботу з проведенням власних передвиборчих кампаній за рахунок платників податків;

- Деякі кандидати намагаються чинити тиск на українські ЗМІ; тиск здійснюється в результаті угод, імовірно досягнутих між тим чи іншим кандидатом і керівництвом телеканалу;

- У грудні закінчилися повноваження голови Вищого адміністративного суду (цей суд розглядає різні скарги, що стосуються процесу виборів).

Як відомо, прем'єр Юлія Тимошенко бере участь у церемоніях вручення актів землекористування громадянам.

Голова місії спостерігачів Хайді Тальявіні заявила: "Ті кандидати, які знаходяться на офіційних постах, іноді переходять дозволену законом межу. Вони можуть поїхати на офіційний захід, а другу половину дня присвятити своїй передвиборчій кампанії".

"Ми це спостерігаємо з усіма трьома кандидатами на офіційних позиціях (президентом Віктором Ющенком, прем'єром Юлією Тимошенко, лідером Партії регіонів Віктором Януковичем)", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...