Банкова: газові заяви Януковича і Тимошенко не варті уваги

Понеділок, 1 лютого 2010, 07:18
Всі заяви кандидатів в президенти щодо газової теми є виключно передвиборною риторикою.

Про це заявив представник президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

"Останні заяви кандидатів підтверджують, що всі питання, пов`язані з газом і з ГТС, на жаль, є складовими виборчої кампаній, розпочатої ще до підписання дискримінаційних газових контрактів 19 січня 2009 року", - зазначив він.

"Думаю, що такі заяви не вартують професійної уваги, оскільки вони далекі від реальності", - заявив Соколовський.

Він вважає, що зараз навряд чи для Росії питання про створення консорціуму таке вже цікаве і актуальне, як раніше.

"Один з кандидатів президенти говорить про те, що необхідно створювати консорціум по управлінню ГТС, але для Росії це потяг, що вже давно відбув", - зазначив Соколовський.

"Росія вже одержала більше, ніж могла одержати в консорціумі - вона зараз управляє ГТС практично в повному обсязі", - заявив представник президента.

"Заяви іншого кандидата про те, що ГТС залишиться у власності України також нічого не означають, оскільки системою, згідно контрактам, практично управляє "Газпром", - наголосив Соколовський.

При цьому він висловив переконання, що після проведення президентських виборів дискусія по газової теми знову повернеться в професійну площину і обговорення питання про перегляд газових контрактів продовжиться.

"Треба буде все переглядати, і Янукович про це знає і говорить про це. І Тимошенко теж розуміє, що необхідно буде переглядати контракти, проте поки не хоче про це до закінчення виборів говорити", - зазначив Соколовський.

Як відомо, кандидат в президенти Віктор Янукович заявив про необхідність створення консорціуму по управлінню української ГТС.

У свою чергу, прем'єр Юлія Тимошенко продовжує заявляти про те, що ГТС залишиться у власності і в управлінні Україною.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування