Українські моряки в Примор'ї припинили страйк і повернуться додому

Понеділок, 1 лютого 2010, 07:23

Українські моряки в Примор'ї припинили страйк, отримавши платню, й готуються повернутися на батьківщину.

Як повідомляє "Інтерфакс - Далекий Схід", український судновласник теплохода "Sea Star", частина екіпажу якого страйкувала в порту Находка, вимагаючи виплати зарплати і квитків додому, цілковито виконав умови моряків.

"Страйк був припинений вранці у понеділок. Моряки отримали усі свої зароблені гроші", - повідомив голова Далекосхідного відділення Російської профспілки моряків Микола Суханов.

Він також додав, що в Находку прибув і змінний екіпаж.

"Зараз усі 13 моряків із "Sea Star" списуються на берег, заступає нова команда. Уже завтра колишні страйкарі вилетять до себе на батьківщину. Судновласник купив їм авіаквитки", - розповів співрозмовник агентства.

Голова далекосхідної РПСМ також зазначив, що судно, завантажене партією вугілля, уже перевели з вугільного терміналу до другого причалу порту, після перевірки на мореплавність воно відправиться в рейс.

"Позов із вимогою арешту теплохода із суду моряки забрали й у піднесеноому настрої готові повернутися до рідних", - додав Суханов.

Як відомо, наприкінці січня 7 із 13 моряків судна "Sea Star" оголосили страйк. Вони вимагали від українського судновласника - одеської фірми MGK-Transforward - погасити 3-місячну заборгованість по зарплаті в розмірі $70 тис. і надати квитки додому.

Крім того, моряки боялися виходити в море, бо судно знаходилося в поганому технічному стані, незважаючи на те, що було спущене на воду 7 місяців тому. Воно було побудоване у Китаї. Екіпаж побоювався, що воно не витримає шторм і затоне.

Судно "Sea Star" перевозить вугілля з Находки в Китай і Республіку Корея. В даний час воно стоїть біля причалу находкінського порту з 5 тис. тонн вугілля на борті.

До вирішення проблеми з екіпажем "Sea Star" підключилися генеральний консул України у Владивостоку Олександр Данильченко, Федерація морських профспілок України та Російська профспілка моряків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування