В Україну доставили підозрюваного в убивстві віце-прем'єра Криму

Понеділок, 1 лютого 2010, 10:20

В Україну з Іспанії екстрадийовано підозрюваного в убивстві у 1998 році тодішнього віце-прем'єра Криму Олександра Сафонцева.

Про це повідомляє відділ зв'язків із громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Криму.

Згідно з повідомленням, підозрюваний у вчиненні цього злочину 33-річний Олег Єремеєв був екстрадийований на територію України 26 січня поточного року.

Він був арештований в Іспанії, у місті Лас-Пальмас 10 вересня 2009 року - у результаті комплексу оперативно-розшукових заходів у взаємодії з Інтерполом і поліцією Іспанії.

Єремеєв (1976 р. н.), уродженець міста Керч, підозрюється у вчиненні в ніч на 5 лютого 1998 року убивства Олександра Сафонцева, який обіймав наприкінці 90-х років посаду першого заступника голови Ради міністрів АР Крим.

Установлено, що в ту ніч він, виконуючи наказ лідера організованого злочинного угруповання, поміняв чавунну урну для сміття біля входу в під'їзд першого корпусу турбази "Таврія", де тимчасово проживав Сафонцев, на спеціально виготовлену урну, в яку був умонтований радіокерований вибуховий пристрій загальною вагою 600 грамів тротилу.

О 20:40 5 лютого 1998 року, коли Сафонцев разом зі своїм охоронцем - співробітником ПМБР "Беркут" Романом Гаркушею входили в під'їзд першого корпусу турбази "Таврія", кілер запустив вибуховий пристрій у хід.

У результаті вибуху Сафонцев загинув, співробітник міліції отримав тяжкі тілесні ушкодження.

У даній справі тривають активні слідчі дії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування