Литвин пояснив, чому викинув Луценка

Понеділок, 1 лютого 2010, 11:19
 

Фракція блоку Литвина проголосувала за відставку Юрія Луценка з посаді міністра внутрішніх справ через його надмірну заполітизованість.

Про це заявив голова ВР  Володимир Литвин у відповідь на прохання пояснити позицію фракції щодо голосування.

"Взагалі я нікому нічого не боюся пояснювати, а вам можу сказати, що позиція фракції була відома задовго до розгляду цього питання, що правоохоронна й силова складова організації державної влади повинна бути повністю деполітизована і декомерціалізована", - зазначив він.

За словами Литвина, соратників по коаліції було проінформовано про наміри фракції позитивно голосувати за відставку Луценка.

"Я собі дозволив розкіш не голосувати по цьому питанню, але всі ці стогони, прокльони, повірте, мало мене цікавлять", - зазначив він.

"Я не збираюся давати оцінки тому, як домовляються між собою, не вважаючи за потрібне поставити нас навіть до відома про те, що домовлялися дружити з іншими людьми", - зазначив Литвин.

"Тому давайте не будемо надавати великого політичного значення цьому питанню, давайте подивимось по суті - чи правильно це рішення було прийнято? Рішення було прийнято правильно", - зазначив він.

За словами спікера, перед голосуванням парламент розділився 50 на 50 і в разі професійного, а не заполітизованого звіту міністра, блок Литвина не підтримав би його відставку.

На прохання висловити заздалегідь позицію щодо готовності голосування за відставку уряду Тимошенко в разі, якщо "регіонали" спробують її провести, Литвин сказав:

"Я публічно можу заявити: ми не будемо голосувати за відставку уряду до тих пір, поки не з'явиться нове формування, яке візьме на себе відповідальність".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування