Литвин радить не чіпати Раду, щоб новому господарю Банкової не стало гірше

Понеділок, 1 лютого 2010, 12:06

Верховна Рада після виборів не буде розпущена.

Таку думку висловив на брифінгу спікер Володимир Литвин.

"Правовий механізм відсутній абсолютно, бо формально коаліція діє. Але зверніть увагу - звучать заклики "я розпущу!" "я призначу прем'єр-міністром!". І одні, і інші обіцяють те, на що не мають жодних повноважень ", - зазначив спікер.

"Другий момент політичний: ну припустімо, розпустили Верховну Раду. Усі розбіглися. За яким виборчим законом буде обиратися ВР? Якщо прийняти закон про вибори на мажоритарній основі, зразу зникне бажання проводити вибори. Уявімо, що провели вибори за чинним законом - заходить Тігіпко, буде фракція Яценюка, заходить Ющенко і ще низка людей. Якщо виграє Янукович - заходить Тимошенко [і формує більшість]. Що буде мати лідер на Банковій? Необмежені повноваження у межах Банкової", - зауважив Литвин.

"Тому логіки у такій постановці питання я не бачу. Єдине що - демонстрація рішучості перед народом, а далі глухий кут", - сказав спікер.

Литвин нагадав, що вибори профінансувати можна лише з державного бюджету, якого у Верховній Раді досі немає.

"Я був оптимістом, і думав, що він буде у березні, але при такому підході, думаю, що до середини року його не буде" , - припустив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News