Європа вже дала завдання новому президенту

Понеділок, 1 лютого 2010, 14:24
 

Альтернативи для модернізації країни крім як вступу в Європейський Союз немає.

Таку думку висловив посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзет, говорячи про євроінтеграційні наміри України в понеділок у Києві.

"Просто не існує альтернативи для модернізації країни", - сказав він.

За його словами, Україна має показати, що вона не тільки говорить про свої наміри приєднатися до Європейського союзу, але і упроваджує всі необхідні реформи.

"Ми бачимо, що у Верховній Раді робиться набагато менше, ніж обговорюється", - підкреслив посол.

У зв'язку з цим, за його словами, будь-який президент, що прийде після виборів керувати країною, має зіграти провідну роль у приєднанні до ЄС.

"Не можна розмовами вступити в ЄС. Для країни необхідні зміни", - підкреслив він.

Посол Польщі в Україні Яцик Ключковський повідомив, що Європейський Союз очікує інтенсивного проведення внутрішніх реформ в Україні після президентських виборів.

Він підкреслив, що нещодавно передав лист представникам української влади від міністрів закордонних справ Франції, Німеччини і Польщі, де вони діляться думками щодо проведення першого туру виборів і висловлюють свої побажання щодо майбутнього виборчого процесу.

За словами посла Польщі, після президентських виборів, європейська сторона хоче бачити проведення внутрішніх реформ, а також продовження курсу на євроінтеграцію.

Крім цього, Європа очікує відновлення співробітництва України з МВФ, затвердження державного бюджету, а також вирішення всіх проблем, пов'язаних з наслідками економічної кризи.

Європа також сподівається на істотне реформування системи місцевого самоврядування, кроків у напрямку подолання корупції і поліпшення інвестиційного клімату.

"Ми б хотіли бачити внутрішні реформи в Україні у багатьох напрямках", - сказав Ключковський.

У свою чергу, посол Франції в Україні Жак Фор додав, що французька сторона сподівається на проведення чесних і прозорих виборів в Україні, а також на продовження розвитку країни.

"Ми вважаємо, що вибори і виборчий процес є справою винятково України. За цим процесом з великою увагою спостерігає і керівництво Французької республіки", - сказав посол.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування