Янукович здивувався, чому в Україні не дають Георгіївські хрести

Понеділок, 1 лютого 2010, 22:42
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що нагороджувати сучасними нагородами людей, які жили в минулому, неправильно.

Про це він сказав в ефірі телеканалу ICTV, відповідаючи на питання російського журналіста про нагородження Степана Бандери званням Героя України.

"Переписувати історію не можна. Історію пишуть історики, і коли політики втручаються в цей процес, і, тим більше, на таких питаннях, які роз'єднують суспільство - це неправильно", - зазначив Янукович.

"Героїзація ... дуже сумнівних героїв України - це нічого, крім обурення не викликає ні в нас в країні, ні за її межами. Цього робити не можна", - наголосив лідер регіоналів.

"А чого не дали там, умовно кажучи, Георгіївські хрести? Людей, які жили в минулому сторіччі, в позаминулому столітті, нагороджувати сьогоднішніми нагородами - це неправильно", - сказав Янукович.

На питання, чи скасує він указ про присвоєння звання Героя України Бандері після свого можливого обрання президентом, лідер Партії регіонів відповів: "Ми таку систему ліквідуємо".

"Щоб не було ніколи, ні в кого таких можливостей - дорвався до влади, і що хочу, те і роблю", - сказав Янукович.

У програмі "Кращий кандидат" на ICTV також взяли участь, зокрема, журналісти В'ячеслав Піховшек, Дмитро Джангіров, Оксана Богданова, Валід Арфуш, політолог Михайло Погребинський та інші.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування